Alla tidigare vernissage

Konst upplevs bäst live. På plats i Galleriet i Linköping arrangeras vernissage ca en gång i månaden året om. Vi vill hålla ett brett utbud och växlar gärna mellan nutida konstnärer, där konstnären själv ofta är med på plats, och mer klassiska samlingar.

Här under har vi samlat de tidigare utställningar vi haft för historieskrivningen. Hittar du något här som tilltalar dig och väcker en känsla är det bara att du hör av dig. Vi hjälper gärna till att leta upp fler verk eller att hitta något liknande!

Välkomna på vernissage hos Galleri Melefors!

Johan Krouthen 14 nov - 5 dec 2020

Det är med stor glädje vi presenterar hela 17 oljemålningar av Johan Krouthen i hans hemstad, Linköping. Krouthen var en av Sveriges mest tongivande landskapsmålare under slutet av 1800-talet. Professor Hans Nilson från Linköpings Universitet håller presentation och guidar oss genom Krouthens liv och verk. Ta tillfället i akt att ta del av Johan Krouthens varma motivvärld!

Till utställningen

Maria Bostöm 6-7 Nov 2020

Maria Boström, konstnär baserad i Stockholm. Kommer ursprungligen från Jakobstad, Finland. I sitt abstrakta måleri låter hon färg och form tillsammans med fantasi flöda fritt över dukarna. En närvaro sätts i rörelse. Boström ser sin konst som en kanalisering, där själen kommunicerar genom penseln – melodiska kreationer tar form. Boströms kreativitet och personlighet lyser igenom allt hon gör. Hennes känsla för färg, form & harmoni är som syre för henne. Livgivande och kreativt närande. Galleri Melefors är stolta att representera Maria Boström och hennes konst, välkomna in i hennes välbalanserade bildsfär!

Se Marias verk

Lindström vs Naliwajko 3-10 Okt 2020

Bengt Lindström och Jan Naliwajko tillhör några av de mest uppskattade konstnärer vi förmedlat och samarbetat med under slutet 1900-talet. Vi presenterar nu en spännande samlingskollektion av Bengt Lindströms carborundum gravyrer "Gudabilder" tillsammans med ett begränsat antal oljemålningar. Och de sista målningarna ur vår egen samling av Jan Naliwajko.

Till utställningen

Glasmästare

Micke Johansson 24-26 Sep 2020

Se Mickes verk