TIDIGARE EVENT

MED GALLERI MELEFORS

Konst upplevs bäst live. På plats i Galleriet i Linköping arrangeras vernissage ca en gång i månaden året om. Vi vill hålla ett brett utbud och växlar gärna mellan nutida konstnärer, där konstnären själv ofta är med på plats, och mer klassiska samlingar.

Här under har vi samlat de tidigare utställningar vi haft för historieskrivningen. Hittar du något här som tilltalar dig och väcker en känsla är det bara att du hör av dig. Vi hjälper gärna till att leta upp fler verk eller att hitta något liknande!

JULI 2022

KONST- & ANTIKMÄSSAN HELSINGBORG

Vi vill uttrycka ett stort tack från oss på galleriet och de nutida konstnärerna som förgyllt montern till alla er som kom och besökte oss på mässan! Helt uppfyllda av alla inspirerande möten och samtal med både nya och gamla bekantskaper

MAJ 2022

KONST & ANTIKMÄSSAN STOCKHOLM

Den traditionsenliga Konst- & Antikmässan i Stockholm 18-22 maj 2022. I över två långa år väntade vi på att återigen få njuta av konst och design från alla tidsepoker. Vi från Galleri Melefors var självklart på plats med en monter och katalog fylld med spännande verk och konstnärer från både det klassiska, moderna och nutida.

MAJ 2022

ÅSA ERIKSSON

Mystiken i Åsa Erikssons landskap skapar möjlighet för betraktarens fantasi att ta inspiration och färdas fritt. Den starka igenkänningen utan exakthet inbjuder till egen tolkning av hennes bildvärld. Åsas skapelser greppar våra sinnen och drar in oss i motiven.Åsa Eriksson föddes utanför Umeå, hennes barndom präglades mycket av naturen och dess föränderlighet. De tunga skogarna, älvar, tjärnar, blomstrande ängar och årstidernas växlingar. I naturen skapade hon sina egna förtrollande världar och äventyr. Magin och upplevelserna finns alltjämt kvar, även efter 25 år som konstnär. Åsa målar natur och platser som hon vill stiga in i, uppleva och stanna i för en stund.

APRIL 2022

AFFORDABLE ART FAIR STOCKHOLM

Affordable Art Fair 2022 hade vi med konst från ett 10-tal konstnärer som är synnerligen intressanta för den moderna samlaren, och vi välkomnade varmt Nadine Schjölin som gjorde premiär på Affordable Artfair!

APRIL 2022

HELENA TROVAJ

Helena Trovaj finner inspiration i levande ting och motiven kan skifta allt från städer, människor och vatten till urbana miljöer. Det blir visualiserade möten genom stadens brus, restaurangmiljöer och människor, över gator tillsammans med en tydlig accentfärg, vilket är ett starkt kännetecken för hennes måleri. Från att till en början återge landskapet på ett städat och ordnat sätt precis som det är, har hon successivt övergått till att istället skapa sina egna tolkningar av miljöerna. I ljusets växlingar mellan ljus och mörker växer akvarellerna fram.

MARS 2022

LINKÖPINGS KONSTMÄSSA

Under mars månad och fram till påsk besökte ett flertal nutida konstnärer Linköping och Galleri Melefors med sina verk. Emilia Linderholm, Pierre Rådsten, Robert Hilmersson, Helle bang, Christian Koivumaa och Micke Johansson.

FEBRUARI 2022

ROBERT HILMERSSON VS ANDY WARHOL

Robert Hilmersson är en av landets mest intressanta och internationellt uppmärksammade pop- & streetart konstnärer. Nyss hemkommen från ett framgångsrikt deltagande i London på Phillips auction for emerging artists välkomnar vi Robert till Linköping för vernissage och utställning. Tillsammans visas en katalog av Andy Warhols editioner. En av Robert Hilmerssons inspirationskällor. En spännande koppling mellan nu- och dåtid.

NOVEMBER 2021

SUSANNA ARWIN

Susanna Arwins tanter står för mod och civilkurage i vardagen. Att stabilt och starkt stå upp för det humana och mänskliga perspektivet med hjärtat på rätta stället och kunna sätta ner foten när det behövs. Med inspiration från förebilder som Astrid Lindgren och uttrycket i de ortodoxa ikonerna formades filosofin tantfullness – att vara en god medmänniska som vågar säga ifrån när det behövs. Med handväskan som vapen om så krävs.

SEPTEMBER 2021

TOMAS LACKE

I Tomas Lackes konstnärskap finns en fascination för att skapa något vackert ur de mörka som omgärdar oss. Han sätter ljus på människan och dess beteende. Vårt beroende av teknik, vår fåfänga och vår ambivalenta rädsla av att inte passa in, men likväl vår önskan om att vara originell. Från det dystra och samtidens kval och rädslor lockar han ändå fram ett hoppingivande ljus och det vackra.

MAJ 2021

EMILIA LINDERHOLM

Till vårutställningen på Galleri Melefors har jag samlat verk från december 2020 fram till för någon månad sedan. Under denna period i mitt liv har jag längtat mycket efter frihet. Frihet att kunna kramas. Träffa vem jag vill. Ta tåget till en ny stad. Längtan efter att kunna sitta på ett cafe med goda vänner eller ta ett glas vin med nya bekantskaper. Jag har även gått igenom en stor sorg i mitt liv då min pappa Gösta Linderholm hastigt lämnade jordelivet i december 2020.

APRIL 2021

MAURITZ KARSTRÖM

Mauritz spontant abstrakt expressionistiska verk är sällan konventionellt vackert eller följer några regler. Däremot är originaliteten, äktheten i intrycken och känslorna tavlorna väcker av högsta kvalitet. Mauritz målande är som att ta ett kliv in i ett drömliv i ständigt sinnesrus. En besvärjelse för att hålla onda andar på avstånd.

MARS 2021

PIERRE RÅDSTEN

Pierre Rådsten är en fantastisk berättande naivist med härligt färgsprakande palett. Hans målningar och konst är tätt målade i olja med en makalös detaljrikedom. Genom hans måleri och konstverk möter vi influenser från de tidiga naivisterna som samlas i hans idylliska miljöer och folkmyller. Häng med på en livsbejakande resa i naivismens positiva tecken!

NOVEMBER 2020

JOHAN KROUTHEN

Det är med stor glädje vi presenterar hela 17 oljemålningar av Johan Krouthen i hans hemstad, Linköping. Krouthen var en av Sveriges mest tongivande landskapsmålare under slutet av 1800-talet. Professor Hans Nilson från Linköpings Universitet håller presentation och guidar oss genom Krouthens liv och verk. Ta tillfället i akt att ta del av Johan Krouthens varma motivvärld!

NOVEMBER 2020

MARIA BOSTÖM

Maria Boström, konstnär baserad i Stockholm. Kommer ursprungligen från Jakobstad, Finland. I sitt abstrakta måleri låter hon färg och form tillsammans med fantasi flöda fritt över dukarna. En närvaro sätts i rörelse. Boström ser sin konst som en kanalisering, där själen kommunicerar genom penseln – melodiska kreationer tar form. Boströms kreativitet och personlighet lyser igenom allt hon gör. Hennes känsla för färg, form & harmoni är som syre för henne. Livgivande och kreativt närande. Galleri Melefors är stolta att representera Maria Boström och hennes konst, välkomna in i hennes välbalanserade bildsfär!

OKTOBER 2020

LINDSTRÖM VS NALIWAJKO

Bengt Lindström och Jan Naliwajko tillhör några av de mest uppskattade konstnärer vi förmedlat och samarbetat med under slutet 1900-talet. Vi presenterar nu en spännande samlingskollektion av Bengt Lindströms carborundum gravyrer "Gudabilder" tillsammans med ett begränsat antal oljemålningar. Och de sista målningarna ur vår egen samling av Jan Naliwajko.

SEPTEMBER 2020

MICKE JOHANSSON

Micke Johansson är naturbegåvningen som en gång blev Sveriges yngsta glasblåsaremästare. Han arbetar främst i teknikerna ariel och graal, testar möjligheter och utmanar teknikerna. Arieltekniken, som betyder ”ande av luft” togs fram av Gustav Bergkvist 1936. ”- Den finaste glasblåsartekniken är ariel.” Micke Johansson har utvecklat och finslipat tekniken och är nu den enda mästaren i världen som blåser i tekniken dubbelariel. Träffa Micke och se hans senaste verk i Galleriet!

DROP US A LINE

KONTAKTINFORMATION

Axel Johansson
Konstrådgivare
Direktnr: 013-31 14 33
Mobil: 073 696 71 07
E-post: axel@melefors.com

Johan Melefors
Konstrådgivare & Värderingsman
Direktnr: 013-31 14 31
Mobil: 070 662 14 30
E-post: johan@melefors.com