Tomas Lacke

EN EGEN STIL

EXPERIMENT SOM SKAPAR NYA VÄGAR GENOM KONSTEN

Konst i Descartes anda

Att vara människa är att tänka, konstaterade Descartes med sitt välkända ”Jag tänker, alltså finns jag”. Vår moderna omvärld snurrar allt snabbare och den ena komplexa krisen efter den andra duggar tätt. Informationsflödet kan vara överväldigande. Vi upplever, ser och hör så mycket. Vågar vi stanna upp och fundera på vad som verkligen är viktigt?

I Tomas Lackes konstnärskap finns en fascination för att skapa något vackert ur de mörka som omgärdar oss. Han sätter ljus på människan och dess beteende. Vårt beroende av teknik, vår fåfänga och vår ambivalenta rädsla av att inte passa in, men likväl vår önskan om att vara originell. Från det dystra och samtidens kval och rädslor lockar han ändå fram ett hoppingivande ljus och det vackra.

Tomas Lackes verk har ett viktigt budskap som skiner genom alla kval. Ljuset bryter igenom. Trots allt. Vi finns, om vi vågar tänka lite.

RASTLÖS JAKT PÅ STIMULANS

Ljus och mörker i vår samtid

Tomas Lacke

”Jag har alltid ritat, målat och skapat saker. Det har funnits där hela tiden. kanske för att jag annars är en rastlös människa.”

SKULPTURER, MÅLNINGAR OCH INSTALLATIONER

Omvärlden skapar en ständig ström med idéer

Rollen som arketypisk konstnär passar inte Lacke

Rollen som arketypisk konstnär passar inte Lacke

Kontakta oss

Axel Johansson
Mobil: 073-696 71 07

Johan Melefors
Direktnr: 013-31 14 31
Mobil: 070-662 14 30

Har du frågor, om konstverken, att hyra konst, värdering av konst eller vill ni ha konstrådgivning? Tveka inte att kontakta oss!

Vi har arbetat med konst i många år och är experter på både fine art och nutida konstnärer.