EMILIA LINDERHOLM

Glaskonsten

Ljusspelet genom klänningarna fångar passionens uttryck i ständigt livfull dans. Kylan och hettan i perfekt samspel förvandlar sand och glasmassa till berättelser om prinsessor på baler bland puffiga, feminina klänningar.

Färg & Frihet

En utställning färgad av sorg och längtan

Till vårutställningen på Galleri Melefors har jag samlat verk från december 2020 fram till för någon månad sedan. Under denna period i mitt liv har jag längtat mycket efter frihet. Frihet att kunna kramas. Träffa vem jag vill. Ta tåget till en ny stad. Längtan efter att kunna sitta på ett cafe med goda vänner eller ta ett glas vin med nya bekantskaper. Jag har även gått igenom en stor sorg i mitt liv då min pappa Gösta Linderholm hastigt lämnade jordelivet i december 2020.

I sorgen och längtan efter frihet uppstod en stor tacksamhet till livet och det vi faktiskt har omkring oss. Frihet kan också finnas i skogen och att njuta av tystnad, fågelsång och tid med mig själv och mina närmaste. Friheten i naturen och kraften den kan ge.

Längtan efter frihet och sorgen har präglat denna kollektion målningar och glasverk. Färgen löper som en röd tråd genom mitt liv och skapande. Ibland får den flöda till landskap eller abstrakta verk där färgernas spel står i fokus. Annars kommer ofta mina kvinnor till mig i fantasin, dansandes eller stilla dröjandes kvar i ett steg på väg. Glasklänningarna är skapade ihop med Amy Kreüger i Orranäs och glaslyktorna har fått komma till liv hos Micke Johansson.

Jag hoppas att du kommer få en härlig upplevelse av min utställning. Att du får resa i ditt inre till både ljusa och lite mörkare platser. Jag är övertygad att vi behöver båda delarna i våra liv.

Varmt välkomna till min frihetssfär och utställningen “Färg och frihet”!
- Emilia Linderholm

3D Online & I LINKÖPING

SE UTSTÄLLNINGEN HEMMA & I GALLERIET

se 3D-utställningen

Smålands Akademis Kulturpris 2020

tilldelades Emilia Linderholm

Motivering: För ett kreativt och färgstarkt konstnärskap som omfattar både måleri, glasformgivning och sång. Från den småländska landsbygden når Emilia Linderholms konst, ofta inspirerad av danskonst och opera, långt utanför Sveriges gränser när hennes kvinnogestalter förmedlar känslor och berättelser.

Feminin livsenergi

Scenografiska berättelser

Va med i Nyhetsbrevet

Vi håller dig uppdaterad med inbjudningar till utställningar, events och förhandsvisningar av nyheter.

Kontakta oss