KONST- & ANTIKMÄSSAN 2024 | 7 - 10 MARS

ÖPPETTIDER
TORS 7 MAR KL 10-19
FRE 8 MAR KL 10-18
LÖR 9 MAR KL 10-18
SÖN 10 MAR KL 10-17


STOCKHOLMSMÄSSAN, ÄLVSJÖ
MONTER C08:31

GÅ MED I NYHETSBREVET
FÖR INFO OM DIN BILJETT

GÅ MED I NYHETSBREVET


VÄLKOMMEN TILL VÅR MONTER!

Den 7-10 mars möter du oss på Nordens största antik- och samlarmässa: Konst- och Antikmässan i Älvsjö. I år visar vi ett spännande urval av de främsta verken i vår katalog av kvalitativ konst - från klassiskt, modernt och samtida måleri till skulptur- och glaskonst. Dessutom möter du flera av våra samtida konstnärer som visar sina nya kollektioner på plats. Nedan ser du ett urval av vad som visas under mässan.

Som vanligt bjuder vi in dig som medlem att gå på mässa med oss. Följ vårt nyhetsbrev för att få instruktioner om hur du erhåller din biljett. Du blir enkelt medlem genom den gröna knappen här intill.

Vi ser fram emot att träffa dig i montern på Antikmässan 2024!
Varmt välkommen önskar vi på Galleri Melefors.

VAD DU SER I MONTERN

SAMTIDA KONST

FINE ART

SKULPTURALT

KONSTGLAS

EMILIA LINDERHOLM
VÅRKOLLEKTION 2024

Under mässan visas en helt ny kollektion av Emilia Linderholm i vår monter. Emilia Linderholms nya målningar är en symfoni av färg, poesi, musik och drömmar. Med titeln "Färg, drömmar & fantasier" bjuder hennes vårkollektion 2024 in betraktaren att förlora sig i en värld där känslor väcks och minnen vävs samman. Inspirerad av älskade poeter så som Tomas Tranströmer, Gustaf Fröding och Esaias Tegnér fångar Emilia vårens skönhet och liv med fördjupad distinktion, lätthet och intensitet. Genom att även låta sig influeras av Mozarts och Verdis klassiska toner skapar hon en mångfacetterad upplevelse som sträcker sig från målningarnas yta till skulpturerna i glas, vilket gör varje verk till en odyssé av färg, drömmar och fantasier.

Kom och upplev Emilias skapelser på plats under mässan och ta chansen att möta Emilia själv som närvarar i montern.

SE EMILIAS KOLLEKTION

CHRISTIAN KOIVUMAAS
DETALJRIKA AKVARELLER

I Christian Koivumaas nya kollektion, debuterad på Antikmässan 2024, fördjupar han sitt uttryck med mer detaljer, djup och en vacker symbios av stadsliv och naturlandskap från norra Sverige. Christian Koivumaa är en akvarellkonstnär från Tornedalen, nu verksam i Katrineholm, som fångar det nordiska ljusets skiftande nyanser med säkerhet. I hans konst vandrar vi bland stadens gator och norrskenets dans över bergen. Koivumaa blir en tidlös konstnär, fångande både samtid och evighet med känsla och skicklighet.

SE CHRISTIANS KOLLEKTION

KONSTNÄRER DU MÖTER I MONTERN

ROBERT HILMERSSON

EMILIA LINDERHOLM

NADINE "NASCH" SCHJÖLIN

PIERRE RÅDSTEN

MICKE JOHANSSON

HELENA TROVAJ

HELLE BANG

VICTOR AJAYI

KARIN HOLMSTRÖM

LOTHAR VIGELANDZOON

TOMAS LACKE

GRÉGORY POUSSIER

KLASSISK, MODERN & SAMTIDA FINE ART

Besök Galleri Melefors på Antikmässan 2024 för en resa genom konsthistorien. Utforska vår exklusiva samling av klassisk och modern fine art, med verk från legendariska namn som Lennart Jirlow, Yrjö Edelmann, Lars Lerin och Johan Krouthén. Upptäck mästerverk från sent 1800-tal till nutid, noggrant utvalda av vårt team. Oavsett om du söker en stor eller liten skatt från en etablerad mästare eller ett nytt upptäcktsfärdigt namn, är vi här för att guida dig.

PIERRE RÅDSTENS
LIVSBEJAKANDE NAIVISM

Pierre Rådsten är äntligen tillbaka med sin fantastiskt berättande naivism, präglad av en färgsprakande palett. I hans målningar möts betraktaren av influenser från tidiga naivistiska rörelser med människor som samlas i idylliska miljöer och folkmyller. Med en lekfull noggrannhet skapar Rådsten detaljrika oljemålningar som bjuder in betraktaren till en livsbejakande resa. I sann berättarglädje bjuder han oss att glänta på dörren till idylliska restaurangmiljöer, folkmyller och sköna naturbilder inspirerade av hans uppväxt och barndomsminnen från gastronomin i både Frankrike och Sverige. Autodidakt till sin natur har han tagit stor inspiration och lärdom från sin farfar, konstnären Rune Rådsten, vars konstnärsvänner inkluderade namn som Sven X:et Erixson och Otte Sköld.

SE RÅDSTENS KOLLEKTION

KONTAKTA OSS IDAG