KOMMANDE UTSTÄLLNINGAR

PÅ GALLERI MELEFORS

Konst upplevs bäst live. På galleriet i Linköping arrangeras vernissager ungefär en gång i månaden, året om. Vi strävar efter att hålla ett brett utbud och växlar gärna mellan nutida konst där konstnären själv ofta är med på plats och mer klassiska samlingar. Här under följer årets planerade events under 2023.

AUGUSTI 2023

UPPLEV GLASRIKET - MICKE JOHANSSON & KOSTA

Har du någon gång hänförts av solljusets magiska spelande genom ett konstglasverk? Följ med Galleri Melefors på en resa genom det svenska glasrikets själ med besök hos glasmästaren Micke Johansson och Kosta Boda. Helgen den 26-27 augusti bjuder på en helhetsupplevelse med traditioner från Kosta, glasmagi från Micke Johansson och got mat och dryck. Ett tillfälle du inte vill missa!

FÖLJ MED!

SEPTEMBER 2023

POPKONST - ROBERT HILMERSSON x LARS THUNEBO

I samma anda som Basquiat, Warhol och Picasso rör sig konstnärerna Lars Tunebo och Robert Hilmersson med en nyfikenhet på samtiden och dess stora frågeställningar. I sina respektive konstnärskap kan man skönja en röd tråd där frågor ställs kring vilken roll vi människor spelar i världen gentemot våra medresenärer - de kära djuren, världsmedborgare i egen rätt. Nu välkomnar vi dig till höstens första utställning där vi låter Popkonsten underhålla oss och föda reflektioner om vår tid och omvärld. I utställningen "World Citizen" tar Robert Hilmersson och Lars Tunebo med oss på en resa med humoristiska betraktelser om vår omvärld.

TILL UTSTÄLLNINGEN

SEPTEMBER 2023

LOTHAR VIGELANDZOON

Vernissage planeras 22-23 september. Den vägledande kraften bakom Lothars verk är skulpturell skönhet. I sitt konstnärsskap förvandlar han små vardagliga föremål till stora mirakel där bronsens kalla soliditet urstrålar värme. Den surrealistiska kombinationen av dröm och verklighet lockar oss att röra vid ytan, att försäkra oss om verkligheten. Lothars hyperrealistiska körsbärskollektion bjuder lekfullt in till att ta en tugga trots att vi vet att fruken inte är äkta.

OKTOBER 2023

AFFORDABLE ART FAIR

5-8 Oktober. Mässan med fokus på de nutida konstnärerna - Affordable Art Fair - är tillbaka i oktober och Galleri Melefors kommer närvara. Som vanligt kommer flera spännande konstnärer gästa montern. Följ nyhetsbrevet för att få reda på mer info när det närmar sig!

NOVEMBER 2023

HELLE BANG

Vernissage planeras 24-25 november. Helle Bangs expressiva, abstrakta måleri i kombination med sina karakteristiska skulpturer, är det som definierar henne som konstnär. I hennes måleri kommer vi i kontakt med både himmel och jord, där naturen är den outgrundliga källan för att finna inspiration, energi och harmoni. Naturen och dess poetiska färgklanger fångas i en koloristisk finkänslighet genom ett expressivt och abstrakta måleri. I slutänden är det betraktaren och verket som står ensamma i centrum, en dialog mer betydelsefull än någon annan – det är i mötet med betraktaren som verket i slutänden blir helt färdigt. Hennes fantastiska skulpturer med gracila skulpturala former är både moderna och tidlösa.

DECEMBER 2023

TRADITIONSENLIG JULSALONG

Som sig bör avslutas konståret som det börjar, med en julsalong. Vi låter den klassiska konsten spela huvudrollen i uptakten till årskiftet - en homage till tidens gång, de som gått före oss och de som komma efter.

GÅ MED I NYHETSBREVET

FÖR INBJUDNINGAR, FÖRTUR & ANDRA TREVLIGA FÖRMÅNER

Vare sig du är på jakt efter ett specifikt verk till din samling, vill utöka din kunskap om konst, är intresserad av att gå på spännande utställningar och träffa konstnärerna eller hålla koll på vad som händer i konstvärlden kommer du hitta något för dig i Melefors Kundklubb.

Välkommen till Melefors kundklubb!

TA KONTAKT

KONTAKTINFORMATION

Vid galleriförfrågningar
Tel: 013-31 14 30
E-post: kontakt@melefors.com

Ramverkstaden
Tel: 013-31 14 30
E-post: ramar@melefors.com