Johan Melefors, född 1971, grundare och VD för Galleri Melefors är uppväxt i en familj som är tredje generation inom auktion och antikbranschen. Redan under uppväxten skapade Johan ett intresse för konsten och har sedan tidigt 1990-tal samlat och handlat med klassik, modern och nutida konst.

Galleri Melefors i Linköping startade han 2013 när han flyttade hem från Stockholm till födelsestaden Linköping, som han då tyckte saknade en konsthandel och ett galleri med en bredd av etablerad samlarkonst och en genomtänkt och framtidsintressant nutida katalog att visa.

Med genuina kontakter och erfarenheter från konstmarknaden i ryggen har Johan tillsammans med Eric Hjelmberg sedan starten haft en unik bredd av konst från sent 1800-tal, klassisk och modern 1900-tals konst som blandats med en utvald katalog av nutida konstnärer. Den nutida konsten galleriet representerar väljs med omsorg för att skapa en genomtänkt blandning av konst som vi tror håller i framtiden menar Eric Hjelmberg som även poängterar att sökandet efter nya talanger aldrig upphör…