GE BORT KONST SOM GÅVA

TIDLÖSA OCH EXKLUSIVA PRESENTER

KONST SOM GÅVA

Till livets stora högtidsstunder vill vi ofta uppmärksamma våra kära med fina gåvor och presenter. Varje år får vi förmånen att hjälpa till med många fina gåvor och här finns de bästa tipsen samlade för dig att botanisera bland och inspireras av. En fin sak och tanke knyts till ett stolt ögonblick som tillsammans skapar en större helhet som bärs med länge genom livet. Dop, bröllop, examen, konfirmation och jämna bemärkelsedagar är alla exempel på tillfällen när vi vill fira våra nära och kära lite extra. Men även vardagens guldkanter av fina stunder som namnsdagar, mors- & fars dag, julhelg eller årsdagar förtjänar att firas.

Med önskan om en fin stund med dina nära och kära,
Johan Melefors & kollegor

SVENSKT KONSTGLAS

DE MEST POPULÄRA GÅVORNA

Vi har förmånen att få hjälpa till med att välja ut många gåvor. En av de populäraste alternativen, framförallt i sommartid, är ett konstglasverk. När det varma sommarljuset spelar och leker genom handblåst och skulpterat glas kommer verket till liv i färgskiftningar, reflektioner och ljusspel. Här hittar du förslag på gåvor i konstglas från svenska konstnärer och hyttor. Ett stolt kulturarv som skänker mycket glädje!

GÅVOR I KONSTGLAS

- GRAFIK & EDITIONER -

Konstverk i limiterade editioner är populära val för gåvor. För ofta endast en bråkdel av slanten mot det unika originalverket får du ett inramat konstverk med ett uttryck som uppskattas mycket av din kära. Här hittar du en samling limiterade editioner från flera konstnärer i olika stilar att botanisera i.

GÅVOR - LIMITERADE UPPLAGOR

EN UNIK GÅVA

MÅLNINGAR

En bild säger mer än tusen ord. Och en unik målning säger mycket mer än så. Låt färg, form, stil och uttryck förgylla hemmet hos din kära. Välj ett verk som talar till ert personliga förhållande så blir det en uppskattad gåva i många år framöver, kanske även i generationer. Här hittar du en samling utvalda originalverk i olika stilar från konstnärer vars verk, enligt vår erfarenhet, ofta väljs som gåvor.

Att välja rätt verk kan vara en utmaning och hittar du inte ett klockrent verk här är det helt okej med ett presentkort. Läs mer om dem längst ner på sidan!

GÅVOR - UNIKA MÅLNINGAR

- KOSTA BODA -

En institution i svenskt konsthantverk med över 250 års erfarenhet av högkvalitativt designglas. Ett konstglasverk från Kosta blir aldrig fel, vare sig din kära mottagare bor i Sverige eller utomlands.

GÅVOR - KOSTA BODA

SKULPTURALA VERK

Ett lättplacerat verk som alla kan hitta en bra plats till. Börjar väggarna fyllas på kan det vara en bra idé att inspireras av skulpturer i det mindre formatet. Det finns alltid en hylla, ett bord eller en fönsterbräda som kan förgyllas av en skulptur. Kombineras färgen på skulpturen med bakgrundsfärgen för att skapa kontrast så dras blicken naturligt dit. Materialet skänker den stämning och uttryck som passar. Glas, färgglatt, stål, keramik, brons eller sten - allt har sin personliga prägel.

BOTANISERA BLAND SKULPTURERNA

ETT BESÖK I GALLERIET

PRESENTKORT

Konst kan vara väldigt personligt och smaken är bekant som baken - delad. Det som gör ett verk bra för en person kan få nästa att uppskatta det mindre. Att konsten tilltalar oss på olika sätt är samtidigt det som gör den bra. Ett bra verk ska väcka känslor och tankar. Är du osäker på vilket verk som blir bästa gåvan är ett presentkort ett uppskattat alternativ. Kombinerat med en inbjudan om besök till Linköping, kanske med lördagsbesök i galleriet, blir det en mycket bra gåva.

PRESENTKORT

FRÅGOR ELLER FUNDERINGAR? HÖR AV DIG!

KOMMANDE EVENTS & UTSTÄLLNINGAR MED GALLERI MELEFORS

EMILIA & LENA LINDERHOLM

4-18 MAJ 2024

GALLERI MELEFORS, LINKÖPING

TILL UTSTÄLLNINGEN

SOMMARSALONGEN 2024

25 APRIL - 15 JUNI 2024

GALLERI MELEFORS, LINKÖPING

HELSINGBORGS KONST- & ANTIKMÄSSA

25-28 JULI 2024

HELSINGBORGS ARENA, HELSINGBORG