VÄLKOMMEN PÅ UTSTÄLLNING

CHRISTIAN KOIVUMAA

UTSTÄLLNINGEN PÅGÅR 27 NOV - 17 DEC 2022

Det vackra nordiska ljuset följer som en röd tråd genom Christian Koivumaas akvareller och bjuder in till en stunds vandring i det värmande ljuset på en sommargata, över ängens svala morgondagg och under vinterns majestätiska norrsken. Med decemberutställningen ”Nordiskt ljus” på Galleri Melefors cementeras Christian Koivumaa som en kraft att räkna med bland våra nutida akvarellister. Under det senaste året har hans stabila utveckling fokuserat mycket på just ljuset och tagit det till nya höjder. Träd in i Christian Koivumaas magiska akvarellvärld och låt dig hänföras.

Varmt välkommen till vernissage och mingel i Christian Koivumaas närvaro!

Johan Melefors & Co

EN INBJUDAN ATT FÖRUNDRAS

FÅNGAR DET NORDISKA LJUSET

Christian Koivumaa är en mästare inom akvareller. Med stabil hand lyckas han avbilda något mycket svårfångat - vare sig det handlar om skuggspelet bland stadens värmande gator, det mystiska norrskenet ovan granskogarnas toppar eller de nordliga bergstrakternas hänförande vidder. Tittar du närmre finner du både enastående detaljer samt ett makalöst och mystiskt djup, fyllt av en längtan och de minnen som vi alla bär inom oss, som Koivumaa gjort till en konst att fånga på arken. Flyktigt, abstrakt och stensäkert.

- CHRISTIAN KOIVUMAA -

"DET NORDISKA LJUSET SPELAR EN SÄRSKILD ROLL I MITT MÅLERI."

DISTINKTA KONTURER & SKIFTANDE LJUS

BALANSERAR TIDEN & DET EVIGA

Att kunna balansera både distinkta konturer och skiftande ljussken ser vi som ett tecken på en skicklig konstnär som skapar oberoende av tidens trender. I Christian Koivumaa ser vi en potentiellt tidlös konstnär vars konstverk kan fortsätta attrahera generationer konstälskare då den både avbildar vår tid och samtidigt lyckas fånga det eviga.

- CHRISTIAN KOIVUMAA -

"SKAPANDEPROCESSEN ÄR EN RESA TILL PLATSER, STÄMNINGAR OCH MINNEN."

EN SÄRSKILD PLATS I HJÄRTAT

DET MYSTISKA NORRSKENET

Det spektakulära och mystiska norrskenet är ett motiv som återkommer i Koivumaas konst. Norrskenet har en alldeles särskild plats i hans hjärta då det påminner Christian Koivumaa om barndomens rötter i Tornedalens magiska naturlandskap. I himmelen speglar vi oss och i motiven ser vi människor som i djup förundran blickar upp mot norrskenets spel under stjärnornas valv. Välkommen in i Christian Koivumaas magiska akvarellvärld.

STADIG FÖLJESLAGARE

BJÖRKARNAS NAMNE

De vita stammarnas viskande om våren och den vackra vinterns stadiga följeslagare - björken - är något som Koivumaa återkommer i sina motiv. Namnet ”Koivumaa” kan på finska översättas till just ”björkland” och vad kunde vara ett mer passande namn för en konstnär som målar björkarnas skönhet med sådan skicklighet och omsorg?

SKAPANDE I DJUP NÄRVARO

BAKGRUND SOM ELITIDROTTARE

Akvarell är en svårhanterlig teknik som kräver djup koncentration och närvaro hos konstnären. Som akvarellmålare tävlar man ofta mot tiden vilket är något Christian Koivumaa väl känner till som tidigare elitidrottare inom karate. Han tävlade på högsta nivå i landslaget och är hemmastadd i det sinnesfokus och den tålmodighet som krävs för att bemästra sin konst. Med samma disciplin och passion tar han sig nu an sitt stämningsfulla måleri.

SÄLLSYNT KONSTNÄRLIG SKÄRPA

ERKÄND TALANG I AKVARELLVÄRLDEN

Christian Koivumaa är redan ett omtalat namn i akvarellvärlden och utvecklingen lovar en än mer strålande framtid. Hans tekniska färdigheter i kombination med de vackra och berättande naturromantiska motiven bjuder in till en sällsynt konstnärlig skönhet och skärpa. Missa inte chansen att uppleva utställningen ”Nordiskt ljus” på Galleri Melefors i december.

FRÅGOR ELLER FUNDERINGAR? HÖR AV DIG!

KOMMANDE EVENTS & UTSTÄLLNINGAR MED GALLERI MELEFORS

EMILIA & LENA LINDERHOLM

4-18 MAJ 2024

GALLERI MELEFORS, LINKÖPING

TILL UTSTÄLLNINGEN

SOMMARSALONGEN 2024

25 APRIL - 15 JUNI 2024

GALLERI MELEFORS, LINKÖPING

HELSINGBORGS KONST- & ANTIKMÄSSA

25-28 JULI 2024

HELSINGBORGS ARENA, HELSINGBORG