UTSTÄLLNING: IAN RUSTH

20/10 - 4/11

Välkommen till galleriet i Linköping

GALLERI MELEFORS, LINKÖPING 20 OKT - 4 NOV 2023

IAN RUSTH

Nu har vi på Galleri Melefors den stora äran att välkomna dig till vernissage för en ny exklusiv kollektion med den eftertraktade naivisten Ian Rusth. Under utställningen får du se nya fantastiska verk från den charmige Göteborgsmålaren som du helt enkelt inte vill missa.

Vernissage på galleriet:
Fredag 20 oktober kl 16-20
Lördag 21 oktober kl 11-15
Söndag 22 oktober kl 11-15

Utställningen visas på Galleri Melefors i Linköping 20 oktober - 4 november. Varmt välkommen!

VERNISSAGE

Fredag 20 oktober kl 16-20
Lördag 21 oktober kl 11-15
Söndag 22 oktober kl 11-15

PLATS

Galleri Melefors
Platensgatan 7
582 20, Linköping

ORDINARIE ÖPPETTIDER

Tis - Fre kl 12:00 - 18:00
Lör kl 11:00 - 15:00
Sön - Mån Stängt

Utställningsperiod: 20 oktober till 4 november

ATT MÅLA PARADISET

IAN RUSTH

Ian Rusth är en autodidakt konstnär. Hans första utställning tog plats i en gammal tobaksaffär och ska ha varit en succé från första dag, trots att han valt att måla på andra sidan duken. Sedan dess har han förfinat ett egenartat uttryck, unikt på konstscenen idag, och kommit att bli en av landets mest älskade konstnärer. Här har vi en konstnär som varken väntat på att konstskolor att anta honom eller anpassat sig efter rådande mode. Han har tagit saken i egna händer, går sin egen väg och skapar den värld som han ser inom sig. Återkommande symboler och figurer i hans färgrika värld är pampiga sekelskiftesvillor, tinnar och torn, bussar av allehanda slag och hundar. Tankarna förs till Frankrike och inte minst Paris med dess pittoreska uteserveringar och gamla byggnader.

De vackra, underfundiga och lätt gåtfulla motiven har även väckt intresse i Storbritannien, Frankrike och Nederländerna och har även dykt upp på kvalitetsauktioner långt utanför Göteborg där Ian Rusth idag har sin ateljé.

I denna exklusiva kollektion, skapad till utställningen på Galleri Melefors i Linköping, upplever vi egenskaper som nyfikenhet, lekfullhet, en gåtfull hänförelse kring livet självt och drömmen om att genom konsten och måleriet skapa en paradisisk värld. Välkommen till en utställning där du får träda in i den charmige naivisten Ian Rusth fantastiska universum.

Johan Melefors & kollegor

PARIS TUR & RETUR MED CYKEL

När Ian i sina unga dagar ville ta sig till Paris för att uppleva konstnärslivet gjorde han som han brukar - han tog cykeln. Väl på plats insöp han den kreativa atmosfären, tältade i Boulogneskogen och tog sedan med sig de inspirerande intrycken tillbaka till sitt kära Göteborg för att där, i sin charmigt stökiga ateljé, ge uttryck för det han såg inom sig.

MÅLAREN I MAJORNA

En katt sitter och spinner intill Ian när vi möter honom. Han guidar oss genom huset, visar målningar och berättar om sin långa resa som konstnär. Huset där Ian Rusth bor och verkar ligger i Majorna. Den som besökt Ian i ateljén (beläget i husets tornrum med utsikt över stadens hamninlopp) märker snart att hemmet och verkstaden besitter samma charm och lekfulla skaparglädje som hans motiv. Här samsas ramar, tavlor av olika storlekar, färgburkar och penslar som används flitigt.

GÅTFULLA MOTIV

Återkommande symboler och figurer i Ians färgrika värld är pampiga sekelskiftesvillor, tinnar och torn, bussar av allehanda slag och inte minst den röda lilla hunden som dyker upp i flertalet målningar. Tankarna förs till Frankrike och Paris med dess pittoreska uteserveringar och gamla byggnader.

De vackra, underfundiga och lätt gåtfulla motiven har inte bara ställts ut i Sverige utan även på platser som London, Frankrike, Nederländerna, Norge och har sedermera dykt upp på auktioner långt utanför Göteborg där han idag har sin ateljé.

DE KARAKTÄRISTISKA RAMARNA

Originalmålningars karaktäristiska ramar skapar Ian med egna händer. Han använder dörrfoder från gamla rivningskåkar som han skrapar, snickrar ihop och förser med färg och bladguld. Dessa ingredienser har blivit hans signum och har charmat konstälskare sedan starten.

SÅ KÖPER DU DITT VERK

HEMIFRÅN

Här på melefors.com finner du alla tillgängliga verk i utställningskollektionen. Ta gärna kontakt med oss för mer information.

I GALLERIET

Upplev de livliga målningarna med egna ögon på galleriet under utställningen.

LEVERANS

Oavsett om du köper ditt verk hemifrån eller på utställningen i galleriet så ingår alltid leveransen. Vi hjälper självklart till så att du får hem ditt verk. Inga avgifter tillkommer.

GÅ MED I MELEFORS KUNDKLUBB

Du får tre till fyra nyhetsbrev i månaden med:
• Exklusiva erbjudanden
• Förtur till nyheter i katalogen
• Inbjudningar till vernissager, mässor & förhandsvisningar

Välkommen till Melefors kundklubb!

FRÅGOR ELLER FUNDERINGAR? HÖR AV DIG!

KOMMANDE EVENTS & UTSTÄLLNINGAR MED GALLERI MELEFORS

VLADIMIR VOLEGOV

23-30 MARS 2024

GALLERIET, LINKÖPING

TILL UTSTÄLLNINGEN

NADINE "NASCH" SCHJÖLIN

13-20 APRIL 2024

GALLERI MELEFORS, LINKÖPING

TILL KOLLEKTIONEN

EMILIA LINDERHOLM

4-18 MAJ 2024

GALLERI MELEFORS, LINKÖPING

TILL KOLLEKTIONEN