UTSTÄLLNING I LINKÖPING 17 FEB - 4 MARS 2023

KARIN HOLMSTRÖM

Kom och upplev en värld av fylld av liv och frihet med starka kvinnor och vilda djur i denna spännande nya konstutställning. Med sina färgrika figurativt abstrakta målningar har Karin Holmström fångat känslan av liv och frihet i kraftfulla penseldrag och dansande färgnyanser. Träd in i en värld av mod och underverk symboliserade av majestätiska lejon och elefanter.

Välkommen på vernissage!

FRE 17 FEB kl 16:00 - 20:00
LÖR 18 FEB kl 11:00 - 15:00

ANMÄL DITT SÄLLSKAP HÄR

KARIN HOLMSTRÖM
"Liv och frihet"

VERNISSAGE
FRE 17 FEB kl 16:00 - 20:00
LÖR 18 FEB kl 11:00 - 15:00

Galleri Melefors, Platensgatan 7, Linköping
Utställningen pågår till den 4 mars


Galleri Melefors jubileeumsår fortsätter med utställning och vernissage med Karin Holmström. Känd för sitt figurativt abstrakta måleri utforskar hon teman om liv och frihet genom människor och djur.

Ett år med orolig omvärld har satt sina spår och intryck i Karin:
"I den här utställningen har jag varit starkt påverkad av nyhetsrapporteringarna om kvinnokampen och begränsningen av kvinnors frihet i främst Iran. Mina bilder handlar även om att vi människor begränsar och försöker separera oss från varandra. Oavsett kön påverkas vi av hur saker ska vara i vår värld och vi riskerar att begränsa vår egen inre frihet. Jag vill med mina bilder lyfta fram att vi alla besitter oändlig skaparkraft och kreativitet. Om vi vågar lyssna inåt och lita på processen."

Kom och upplev en värld av fylld av liv och frihet med starka kvinnor och vilda djur i denna spännande nya konstutställning. Med sina färgrika figurativt abstrakta målningar har Karin Holmström fångat känslan av liv och frihet i kraftfulla penseldrag och dansande färgnyanser. Träd in i en värld av mod och underverk symboliserade av majestätiska lejon och elefanter.

Utställningen finns att beskåda i galleriet i Linköping och här online.
Varmt välkommen på utställning!

Johan Melefors med kollegor

MAJESTÄTISK PRAKT OCH VISDOM

DJURENS EVIGA VISDOM

De stora djuren återkommer i Karins drömmar efter ungdomens resor till Sydafrika och Kreugerparken. Vanligast är elefanten och lejonet men även noshörningar och andra djur sätter avtryck.

Djuren utstrålar visdom, trygghet, lugn, styrka och frihet. Ofta betraktar de oss genom ett dis av färger. En närvaro som ligger bortom det fysiska. Som skärskådar oss med sin majestätiska och praktfulla kraft.

KARIN HOLMSTRÖM

Karin Holmström, född 1978, bor och verkar i Stockholm. Genom bakgrunden i ekonomi inom affärs- och modeindustrin på H&M har passionen för att skapa alltid funnits där, som en frihetsventil. Numera har hon etablerat sig som konstnär på heltid med fin uppmärksamhet från utställningar i Sverige och internationellt, bland annat i London, Paris och Amsterdam. Karin Holmströms målningar har även varit representerade som studieinredning i ”Malou efter tio”, i samarbete med Odd Molly och senast genom livemåleri i stadshuset under festligheterna för nobelfirandet.

SJÄLVSÄKRA KVINNOR

ATT VÅGA TRO PÅ SIN FÖRMÅGA

Beslutsamhet, självförtroende och en frihetskraft präglar Karin Holmströms kvinnofigurer. Modet att våga, att tro på sin förmåga och det som går att uppnå återfinns i hennes bildvärld. De kvinnliga figurerna gestaltas ofta i en självsäker rörelse framåt, en betraktelse över vart de är på väg och vad de vill uppnå. En spegling som väcker tankar hos oss själva.

Med de abstrakta bakgrunderna med sina färgblandningar förstärker intrycket med lugn och stabilitet i det blåa, energi och upprymdhet i det gula, passion i det röda samt balans och kontrast i det svartvita.

ANMÄL DITT SÄLLSKAP TILL VERNISSAGET

Färg och mod i vardagen

Andan och själen från kraftfulla kvinnor och majestätiska vilda djur fyller de vackra dukarna med liv, och i sin tur den plats de hängs i. En färgstark mittpukt till vardagsrummet, tankeväckande lugn till sovrummet eller kanske en gestaltning av ett minne ur ditt eget liv. Målningarna är originalverk så ta kontakt när du hittar din favorit!

LIVE PÅ NOBELFESTEN

Under nobelfirandet 2022 blev Karin Holmström inbjuden till att måla live under kvällens festligheter i stadshuset. På bilden ses hon måla på verket "Hållen" som finns med i utställningskollektionen.

LIMITERADE EDITIONER

HANDKOLORERAT PÅ CANVAS

Karin Holmström gör en spännande serie verk med limiterade editioner handkolorerade motiv på canvas. Med känslan av en riktig duk och den synliga texturen av penseldrag erbjuds flera favoriter till ett mycket tillgängligt pris. Du hittar dem här under.

GÅ MED I MELEFORS KUNDKLUBB

Du får tre till fyra nyhetsbrev i månaden med:
• Exklusiva erbjudanden
• Förtur till nyheter i katalogen
• Inbjudningar till vernissager, mässor & förhandsvisningar

Välkommen till Melefors kundklubb!

FRÅGOR ELLER FUNDERINGAR? HÖR AV DIG!

KOMMANDE EVENTS & UTSTÄLLNINGAR MED GALLERI MELEFORS

EMILIA & LENA LINDERHOLM

4-18 MAJ 2024

GALLERI MELEFORS, LINKÖPING

TILL UTSTÄLLNINGEN

SOMMARSALONGEN 2024

25 APRIL - 15 JUNI 2024

GALLERI MELEFORS, LINKÖPING

HELSINGBORGS KONST- & ANTIKMÄSSA

25-28 JULI 2024

HELSINGBORGS ARENA, HELSINGBORG