UTSTÄLLNING I LINKÖPING 27 JAN - 11 FEB 2023

SALVADOR DALÍ

En imponerande utställning av Salvador Dalís fantastiska verk tar nu plats på Galleri Melefors. Ta chansen att uppleva den store surrealistens mästerverk, gjutna i brons och framställda som symboler för det undermedvetna och outsägliga.

SALVADOR DALÍ

VERNISSAGE
FRE 27 JAN kl 16:00 - 20:00
LÖR 28 JAN kl 11:00 - 15:00
Galleri Melefors, Platensgatan 7, Linköping

Som inledning på Melefors 10-årsjubileum 2023 har vi den stora äran att bjuda in dig till vernissage med en exklusiv samling av Salvador Dalís högt aktade skulpturer. De högkvalitativa bronsskulpturerna innefattar några av Dalís mest monumentala verk, där rikt symbolspråk och underfundig surrealism ger uttryck för det undermedvetna och outsägliga i människan. Under den spännande vernissagen får du uppleva de klassiska verken med egna ögon och ta del av den magiska värld av surrealism som gör Salvador Dalí till ett av konsthistoriens största namn. Anmäl ditt sällskap redan nu via länken ovan.

Vi bjuder på tilltugg och förfriskningar. Varmt välkomna på vernissage!

Johan Melefors & co

SURREALISMENS MÄSTARE

DEN EXCENTRISKE KONSTNÄREN

Salvador Dalí växte upp i norra Spanien i början av 1900-talet och studerade konst i Madrid som ung. Redan under 1920-talet började han närma sig surrealismen som konstuttryck och blev snart rörelsens mest prominente talang och ansikte utåt, mycket tack vare sin uppenbara fallenhet att marknadsföra sig i den nya TV-eran. 1940 flyttade Dalí till USA där han började erfara kommersiell framgång. Utöver sina konstnärliga färdigheter och nyskapande idéer blev han redan från tidig ålder känd för sin utstickande klädstil och excentriska personlighet. Hans konstverk, som förutom måleri och skulptur även innefattar film, foto, design och grafisk konst, har kommit att bli några av konsthistoriens mest monumentala skapelser.

"Do not fear perfection, you will never achieve it"

- Salvador Dalí

KONSTNÄRENS BESATTHET

DEN FLYENDE TIDEN

Salvador Dalí - "Dance of Time III"
Brons, Höjd 26,5 cm, Upplaga 265/350

Den smältande klockan är Dalís mest igenkännbara signum och har kommit att bli en absolut ikon av modern konst. Han återkom till bilden upprepade gånger under sin livstid och har som konstnär nästan blivit synonym med den underfundiga symbolen. Själv var han som besatt av konceptet tid. Klockan illustrerar ett viktigt tema i Dalís värld; kontrasten mellan hårt och mjukt, som blev en central upptagenhet i hela hans liv. Den påpekar även att tiden, en till synes stabil rytm, kan upplevas som flytande.

"An artist is not one who is inspired, but one who can inspire others"

- Salvador Dalí

EN DELIKAT PROCESS

MÄSTERVERK I BRONS

Salvador Dalí - "The Anthropomorphic Cabinet (Medium)"
Brons, Höjd 32 cm, Upplaga 257/330

Skapandet av en bronsskulptur är en invecklad men belönande process. Det kan ta flera veckor av noggrant samarbete mellan konstnären och gjuteriet innan skulpturen är färdigställd. Bronsskulpturer är vanligtvis framställda via en delikat process som kallas ”förlorat vax” eller ”Cire Perdue”. Denna prestigefyllda metod har sina rötter i den gamla antiken och kan dateras så tidigt som 5.000 år före Kristus. Den omsorgskulla tekniken används än idag för att åstadkomma viktig och högkvalitativ skulpturkonst med långsiktigt värde och konstnärlig perfektion.

EN EXKLUSIV KOLLEKTION

SURREALISTISKA SKULPTURER

Salvador Dalí - "Profile of Time"
Brons, Höjd 51 cm, Upplaga 350

Salvador Dalí - surrealismens geni - var en mästare inom flera medium: måleri, teckning, etsning, design och inte minst skulpturkonst. Denna limiterade utgåva av bronsskulpturer illustrerar konstnärens mästerskap och sinnrika begåvning inom skapandets konst. I kollektionen finns några av de mest ikoniska bilder skapade av Salvador Dalí: Dance of Time, Alice in Wonderland, Space Venus och Woman Aflame, bara för att nämna några. Varje skulptur är signerad och numrerad och kommer med ett certifikat intygande äkthet.

SE VERKEN MED EGNA ÖGON

UPPLEV VERNISSAGEN

Salvador Dalí - "Space Venus"
Brons, Höjd 65 cm, Upplaga 303/350

Nu i januari har du chansen att uppleva de enastående verken med egna ögon. Kom och beskåda denna exklusiva kollektion och undersöka mysteriet Dalí genom dessa surrealistiska mästerverk i utsökt utförande. Varmt välkommen på vernissage där vi bjuder på tilltugg och förfriskningar.

FRE 27 JAN kl 16:00 - 20:00
LÖR 28 JAN kl 11:00 - 15:00
Galleri Melefors, Platensgatan 7, Linköping

%-D %!D:Dag,Dagar; %H %!H:Timme,Timmar; %M %!M:Minut,Minuter; %S %!S:Sekund,Sekunder;

GÅ MED I MELEFORS KUNDKLUBB

Du får tre till fyra nyhetsbrev i månaden med:
• Exklusiva erbjudanden
• Förtur till nyheter i katalogen
• Inbjudningar till vernissager, mässor & förhandsvisningar

Välkommen till Melefors kundklubb!

FRÅGOR ELLER FUNDERINGAR? HÖR AV DIG!

KOMMANDE EVENTS & UTSTÄLLNINGAR MED GALLERI MELEFORS

EMILIA & LENA LINDERHOLM

4-18 MAJ 2024

GALLERI MELEFORS, LINKÖPING

TILL UTSTÄLLNINGEN

SOMMARSALONGEN 2024

25 APRIL - 15 JUNI 2024

GALLERI MELEFORS, LINKÖPING

HELSINGBORGS KONST- & ANTIKMÄSSA

25-28 JULI 2024

HELSINGBORGS ARENA, HELSINGBORG