VÄLKOMMEN PÅ UTSTÄLLNING

PERNILLA P. STAPPE

UTSTÄLLNINGEN PÅGÅR 30 SEP - 15 OKT 2022

Ett sprakande höstvernissage i kärlekens och den eviga levnadskonstens tecken. Höstens friska luft och försiktigt begynnande färgskiftningar är fonden för ännu en möjlighet att samlas tillsammans. Den här gången är det Pernilla P. Stappes koloristiskt sprudlande verk som fyller galleriet och lockar tillbaka minnen från den härliga årstid som varit.

EN VÄRLD AV GLÄDJE, DRÖMMAR OCH ÖNSKNINGAR 

Med innerlig livsglädje strålar värmen från dukarna och bjuder in dig att möta rodnande kärlekspar, lustfyllda middagssällskap, följa med på romantiska cykelturer längs en blomstrande äng och kanske även se en hemlig picknick bland lövverken i toppen av en trädkrona.Allt och mycket mer bjuder vi in dig till på utställning och vernissage på galleriet. Med glädje presenterar vi denna kollektion av Pernilla P Stappe exklusivt hos oss på Galleri Melefors. Pernilla har mejslat ut en egen nisch på den svenska konstscenen med en distinkt kraft och kvalitet samt en känsla för detaljer och humor. Det är konst som får en att må bra och vilja vistas mer i gott sällskap och vackra miljöer - sånt som vi människor genom alla tider mår bäst av. Förvänta dig en bubblande tillställning med läckra förfriskningar och tilltugg.

Varmt välkommen till vernissage och mingel i konstnärens närvaro!

Johan Melefors & Co

PERNILLA P. STAPPE

Ett förälskat par sneglar kärleksfullt ut från duken. Pernilla ler finurligt och berättar: ”De finns här inuti mig. Det finns inte en enda person i mina bilder som jag inte levt mig in i. Det är en slags omsorg jag känner, ett ansvar rentav, att alla figurer som jag skapar ska må bra och få vara en omistlig del av helheten.”  

I Pernilla P. Stappes inbjudande naivistiska målningar är stämningen drömsk, romantisk och festlig. Verkens genomgående tema är det sociala samspelet i mötet mellan människor i olika sammanhang och konstellationer. Skålar utbringas och den glatt förväntansfulla stämningen stiger över festdeltagarna som ser fram emot en kväll fylld av glatt samkväm och musik.

DRÖMSKA FÄRGKULÖRER

De vackert berättande naivistiska målningarna genomsyras av kärlek, glädje och beskriver en närmast idyllisk tillvaro. Tankarna förs till en plats där tiden stannat och vi påminns om att människors glädjeämnen genom alla tider är desamma – vi återknyts alltid till varandra och firar livet genom fest, kärlek, umgänge och livfulla måltider på vackra platser. 

"BILDERNA ÄR SOM EN FÖRESTÄLLNING, ETT SAMMANHANG DÄR DET SKA KÄNNAS BEHAGLIGT ATT VARA. JAG MÅLAR DEM INTE, JAG ÄR DÄR OCH VET VAD SOM HÄNDER BÅDE FÖRE OCH BORTOM ÖGONBLICKET."

BLÅTT, GRÖNT OCH FÅGELKVITTER

”DET FINNS ALLTID NÅGOT ATT FIRA” 

Målningarna är utförda med stor precision, djupt tålamod och framhäver en romantisk blandning av naivistiska scener med lätt impressionistiska naturbetraktelser. Olika typer av träd i drömska färgkulörer är ett familjärt inslag, ibland i kombination med surrealistisk arkitektur. Ett smalt men väldigt högt hotell får agera festplats: “Min arkitektur grundar sig inte nödvändigtvis i funktionalitet, men det kan mycket väl dölja sig en utvändig hiss på baksidan.”

Det blir en sagolik blandning som bjuder in dig till att fantisera dig bort och leva ut dina önskningar och drömmar.  

”DET ÄR SVÅRT ATT BESKRIVA VAR KREATIVITETEN STARTAR, VILKA VÄGAR DEN TAR OCH VAR DEN SKA SLUTA... DEN ENDA VÄGEN ÄR ATT FÖLJA MED.”  

ROMANTISK BLANDNING AV NAIVISTISKA SCENER

”FÄRGER ÄR SOM GODIS, MAN VILL BARA HA MER” 

I sitt färgglada och inlevelsefulla konstnärskap får Pernilla P. Stappe fritt utlopp för sin kreativitet och kan leva ut sina fantasier. Här skapar hon en värld som hon själv önskar att den var, där det sociala samspelet mellan människor står i fokus. I de inbjudande och detaljrika oljemålningarna får du möta rodnande kärlekspar, lustfyllda middagssällskap, följa med på romantiska cykelturer vid en blomstrande äng och kanske även en hemlig picknick bland lövverken i toppen av en trädkrona. 

PERNILLA P. STAPPES KOLLEKTION

PERNILLA P. STAPPES EDITIONER

FRÅGOR ELLER FUNDERINGAR? HÖR AV DIG!

KOMMANDE EVENTS & UTSTÄLLNINGAR MED GALLERI MELEFORS

EMILIA & LENA LINDERHOLM

4-18 MAJ 2024

GALLERI MELEFORS, LINKÖPING

TILL UTSTÄLLNINGEN

SOMMARSALONGEN 2024

25 APRIL - 15 JUNI 2024

GALLERI MELEFORS, LINKÖPING

HELSINGBORGS KONST- & ANTIKMÄSSA

25-28 JULI 2024

HELSINGBORGS ARENA, HELSINGBORG