AFFORDABLE ART FAIR 2023

Välkommen på mässa med Galleri Melefors!

VÄLKOMMEN PÅ MÄSSA!

Den 4-8 oktober möter du oss i Stockholm för årets upplaga av Affordable Art Fair i Nacka Strandmässan. Galleri Melefors är självklart på plats med en katalog som fokuserar på några riktigt lysande nutida konstnärer. Som vanligt finns flera av dem på plats för att få möta dig.

Den 11:e upplagan av Affordable Art Fair Stockholm kommer att visa upp 1000-tals samtida konstverk från över 60 handplockade lokala och internationella gallerier. Oavsett om du är en erfaren samlare eller letar efter ditt första tryck i begränsad upplaga är mässan den perfekta platsen för att lära dig mer om konst och förfina din smak. Så markera datumen i din kalender och förbered dig på att upptäcka ny och spännande konst från hela världen.

Som del i Galleri Melefors 10-årsjubileum bjuder vi dig som är medlem på VIP och fribiljett till mässan. Mer information finner du nedan.

För att fortsätta jubileumsfirandet tillsammans med några av våra längsta och närmsta konstnärssamarbeten så kommer helt nya verk av Emilia Linderholm att släppas på melefors.com i samband med mässan.

Varmt välkommen att upptäcka Affordable Artmässan med Galleri Melefors!

TIDER

Onsdag 4 Oktober
Vernissage: 18.00 – 21.30

Torsdag 5 Oktober
Mässa: 11.00 – 17.00
Art After Work: 17.00 – 21.00

Fredag 6 Oktober
Mässa: 11.00 – 19.00
Art Late – Date Night: 17.00 – 19.00

Lördag 7 Oktober
Family Stroller hour: 10.00 – 11.00
Mässa: 10.00 – 18.00

Söndag 8 Oktober
Yoga & Art: 09:30 – 11.00
Mässa: 11.00 – 17.00

DIN BILJETT

Vi ser fram emot att träffa dig på mässan. Som del i Galleri Melefors 10-årsjubileeum erbjuder vi våra medlemmar att gå på Affordable Art Fair. Gå med i vårt nyhetsbrev för att få instruktioner om hur du erhåller din biljett. Begränsat antal - först till kvarn gäller.

GÅ MED I KUNDKLUBBEN

PLATS

Nacka Strandsmässan,
Augustendalstorget 6, 131 52 Nacka Strand
Stockholm

Se platsen i Google Maps

KONSTNÄRER & KOLLEKTIONER ATT UPPTÄCKA I MONTERN

På Affordable Art Fair fokuserar vi på nutida konst och dess olika skepnader i akvarell, olja, glas och brons.

Galleri Melefors monter förgylls av nutida talanger som du får chansen möta på plats. Här träffar du Christian Koivumaa, Victor Ajayi, Helena Trovaj och Robert Hilmersson. Dessutom visas verk av glasmagikern Micke Johansson och bronsskulpturer av Helle Bang. Klicka dig gärna vidare till deras kollektioner för att djupdyka och hitta dina egna favoriter.

FYRA SPÄNNANDE KOLLEKTIONER

VICTOR AJAYI

Ett år efter sin strålande debut med soloutställning på Galleri Melefors är den enormt talangfulle Victor Ajayi tillbaka med en efterlängtad ny kollektion. Med stadig inspiration i det cinematiska har han skapat en portal mellan medierna. Likt frusna bilder ur filmer hänger hans verk i olja och kol på väggen, pausade mitt i en rörelse eller scen.

Victors konst öppnar dörren till den urbana nattens skönhet. Influerad av sin kärlek till fotografi och film blir hans konstverk uppslukande världar som överskrider traditionella gränser. Victor Ajayis kompositioner, som scener från pausade filmer, fångar ögonblick av spänning, väcker känslor och inbjuder till utforskande. Som en regissör är varje verk en resa med oräkneliga timmars engagemang förtätade till en enda bildruta. Scen, komposition, belysning - det slutliga konstverket representerar kulmen på hans konstnärliga vision - en återspegling av filmiska drömmar.

UTFORSKA VICTORS KOLLEKTION

CHRISTIAN KOIVUMAA

Akvarellmästaren från Tornedalen fortsätter sin konstnärliga resa från klarhet till klarhet. Ett år in som konstnär på heltid står Christian Koiuvmaa stadigare i sitt konstnärsskap än någonsin förut. Med säker hand dansar hans pensel över pappret och fångar träffsäkert miljöer, scener och ljus. Lika skicklig på de stora svepande vått-i-vått fälten som på de små finurliga detaljer i de karaktärer som befolkar hans världar behärskar han akvarellens lynnighet.

Till Affordable Art Fair kommer Christian Koivumaa med en bred kollektion som befäster hans styrka. Från hembygdens norrländska fjäll till Stockholmsskildringar, från majestätiska soluppgångar i motljus till skuggspelet i gamla stans gränder. Allt fångat med samma skärpa och känsla.

UTFORSKA KOIVUMAAS KOLLEKTION

HELENA TROVAJ

Stockholmsskildraren Helena Trovaj fascineras av det urbana livets myller, rörelse och liv. Det sjuder i hennes akvareller av en ständig livpuls när färgerna blandar sig på pappret. Med sina karakteristiskt starka färger i svart, rött och gult sticker Helena Trovajs verk ut från väggarna i skarpa kontraster som flyter fram över motivet.

Till Affordable har Helena med sig en kollektion som lyfter fram det urbana livets hänföresle. Folkliv på restauranger och i gatumiljöer blandas med nostalgiska återblickar och kända landmärken. En fröjd för ögat!

UTFORSKA TROVAJS KOLLEKTION

ROBERT HILMERSSON

I sann popkonstanda rör sig Robert Hilmersson med en nyfikenhet på samtiden och dess stora frågeställningar. I sitt konstnärskap följer han en röd tråd där frågor ställs kring vilken roll vi människor spelar i världen gentemot våra medresenärer - de kära djuren, världsmedborgare i egen rätt. Vi ser motiv som ofta återspeglar djur i annorlunda, mänskliga, miljöer: Pingviner, i sin mänskliga form, står ofta modell med humoristiskt och tankeväckande absurt resultat. I typisk popkonstanda ifrågasätts de moderna, teknologiska och kommersiella symboler som existerar i vår samtid genom att placerar dem på ett underfundigt vis intill djurrikets tidlösa varelser och det naturliga som funnits på moder jord sedan tidernas begynnelse.

UTFORSKA HILMERSSONS KOLLEKTION

DIGITALT KOLLEKTIONSSLÄPP

EMILIA LINDERHOLM - "EN PLATS FÖR DRÖMMAR"

En konstnär som du brukar hitta i Galleri Melefors monter på Affordable Art Fair är Emilia Linderholm. Med sina expressivt färgstarka målningar av kvinnor i känslostarka scener är hon en av de konstnärer som varit med under hela Galleri Melefors 10-åriga resa. Till jubileeumsårets Affordable Art Fair kan vi därför stolt presentera en kollektion som istället släpps digitalt. Botanisera bland de underbart sinnliga verken och njut!

I hennes senaste kollektion, "En plats för drömmar", skapar Emilia en hyllning till våra mest ömtåliga önskningar, en plats där drömmar blir verklighet med färgerna som guide. Följ med Emilia Linderholm på en resa genom medelhavets solstrålar, småländska skogstjärnar och operans stämningsfulla teatralitet. En resa genom det inre och det yttre, en påminnelse om att drömmar inte har några gränser. De kan vara dolda i minnen, hopp om framtiden eller ögonblick av ren tacksamhet. Emilias konstverk kan bli din nyckel till den plats där drömmar blir verklighet, där tiden ibland står stilla. Oavsett var den är, är den din egen, och Emilia bjuder in dig att utforska och vårda den genom hennes konst.

TILL EMILIAS KOLLEKTION

HITTA DINA FAVORITER - BOTANISERA I KATALOGEN

STOCKHOLMSMOTIV

ALLA KONSTNÄRER I KOLLEKTIONEN

NYHETER I KOLLEKTIONEN

FRÅGOR ELLER FUNDERINGAR? HÖR AV DIG!

KOMMANDE EVENTS & UTSTÄLLNINGAR MED GALLERI MELEFORS

VLADIMIR VOLEGOV

23-30 MARS 2024

GALLERIET, LINKÖPING

TILL UTSTÄLLNINGEN

NADINE "NASCH" SCHJÖLIN

13-20 APRIL 2024

GALLERI MELEFORS, LINKÖPING

TILL KOLLEKTIONEN

EMILIA LINDERHOLM

4-18 MAJ 2024

GALLERI MELEFORS, LINKÖPING

TILL KOLLEKTIONEN

GALLERI MELEFORS 10 ÅR

HYR KONST TILL FÖRETAGET

Att inreda med äkta originalkonst på din arbetsplats förhöjer miljön på flera sätt - låt oss förklara varför.

LÄS MER

JUBILEUM HELA ÅRET

Följ med i firandet! Ha koll på årets händelser, exklusiva jubileumskollektioner och mer.

FÖLJ MED

MELEFORS KUNDKLUBB

Gå med i Melefors Kundklubb för att få uppdateringar om senaste nyheter, exklusiva inbjudningar och förmånliga erbjudanden.

GÅ MED