VLADIMIR VOLEGOV • 23 - 30 MARS

FÖRHANDSVISNING
FRE 22 MAR KL 17-19:30

VERNISSAGEHELG:
LÖR 23 MAR KL 11-15
SÖN 24 MAR KL 11-15

UTSTÄLLNINGEN PÅGÅR T.O.M. 30 MAR
ENLIGT ORDINARIE ÖPPETTIDER

GALLERI MELEFORS
PLATENSGATAN 7, LINKÖPING


LJUSETS MÄSTARE

Vladimir Volegov (f. 1957) är en samtida realistisk konstnär baserad i spanska Costa Brava sedan 19 år där han även undervisar i sina tekniker. Han är känd för sina livfulla och känslomässigt suggestiva målningar. Volegovs konstnärliga talang dök upp i tidig ålder och han började tidigt i livet sin formella konstutbildning som tagit honom till dagens figurativa uttryck med klassisk teknik. Volegov reste i många år runt i Europa och världen innan han slog sig ner i Costa Brava där han nu lever och verkar med sin familj.

Volegovs stil kännetecknas av löst, flytande penselarbete och en behärskning av ljus och färg. Hans målningar skildrar ofta scener från vardagen, särskilt med fokus på motiv och gestalter som fångar ögonblicket. Han är hyllad för sin förmåga att ingjuta sina motiv med en känsla och värme som resonerar med betraktarna.

Varmt välkommen att uppleva utställningen hos Galleri Melefors i Linköping, eller här i onlinekatalogen.

Volegov tar avstånd från allt krig och i synnerhet Rysslands invasionskrig mot Ukraina. Han är personligen djupt drabbad då delar av hans närmsta familj lever och befinner sig i Ukraina och andra i Ryssland.

Vi tror på konsten som en humanistisk länk som bygger broar för framtiden.

KONTAKTA OSS GÄRNA FÖR MER INFORMATION

KONTAKT@MELEFORS.COM
013 - 31 14 30

ANSEDD PORTRÄTTMÅLARE

Vladimir Volegovs förmåga att skapa mycket skickliga och uppskattade porträtt på uppdrag härrör från hans exceptionella talang som figurativ konstnär och hans stora förståelse för mänskliga uttryck och känslor.

När han skapar porträtt på uppdrag använder Volegov sin signaturstil som kännetecknas av löst penselarbete och livfulla färger, men han ägnar också noggrann uppmärksamhet åt att fånga det individuella motivets likhet, personlighet och essens. Han arbetar ofta nära sina kunder för att förstå deras preferenser och önskemål för porträttet, vilket säkerställer att det slutliga konstverket inte bara är tekniskt skickligt utan också djupt meningsfullt för den eller de personer som porträtteras.

Volegovs porträtt hyllas för sin förmåga att förmedla den inre skönheten och karaktären hos hans motiv, oavsett om det är genom subtila ansiktsuttryck, kroppsspråk eller den omgivande miljön. Hans skickliga användning av ljus och skugga ger djup och dimension till hans porträtt, ger dem liv och skapar en känsla av intimitet mellan betraktaren och motivet.

Kunder som beställer porträtt av Volegov berömmer ofta hans förmåga att fånga essensen av sina nära och kära eller sig själva på ett sätt som går utöver enbart fysisk likhet. Hans porträtt omhuldas som tidlösa konstverk som fångar andan och själen hos de porträtterade individerna, vilket gör dem högt värderade och uppskattade av dem som beställer dem.

SPEGLAR DEN INRE SKÖNHETEN

Volegovs porträtt hyllas för sin förmåga att förmedla den inre skönheten och karaktären hos hans motiv, oavsett om det är genom subtila ansiktsuttryck, kroppsspråk eller den omgivande miljön. Hans skickliga användning av ljus och skugga ger djup och dimension till hans porträtt, ger dem liv och skapar en känsla av intimitet mellan betraktaren och motivet.

EN MÅLNING BLIR TILL

BEHÄRSKAR LJUS, FÄRG & KÄNSLOR

Volegovs stil kännetecknas av löst, flytande penselarbete och en behärskning av ljus och färg. Hans målningar skildrar ofta scener från vardagen, särskilt med fokus på kvinnor och barn, som fångar ögonblick av glädje, skönhet och oskuld. Han är hyllad för sin förmåga att ingjuta sina motiv med en känsla av värme och känslor, och skapa verk som resonerar med tittarna på en djupt känslomässig nivå.

INTERNATIONELLT ERKÄND

Under hela sin karriär har Volegov fått internationellt erkännande och har ställt ut sina verk på gallerier runt om i världen. Hans målningar är mycket eftertraktade av samlare, och han har blivit en av de mest framstående samtida konstnärerna som arbetar idag.

Volegovs verk har presenterats i många publikationer och har vunnit många utmärkelser och utmärkelser. Han fortsätter att måla och inspirera publiken med sina fängslande och känslomässiga konstverk.

KONTAKTA OSS IDAG