Karin Holmström

Karin Holmström

Karin Holmström

 

Karin Holmström född 1978, uppvuxen i Södertälje, nu verksam och boende i Stockholm. Från en akademisk bakgrund och arbete inom affärs- och modeindustrin på H&M, så har passionen för att skapa alltid funnits där - som en frihetsventil. Flertalet konststudier- och kurser parallellt med arbetet har gett Holmström en solid grund att stå på. Numera arbetar hon på heltid med konsten. Ett beslut som växte fram efter att hennes far gått bort i cancer, vilket gjorde att hon valde att satsa på kärleken till konsten. Där den kreativa resan, är något alldeles särskilt att utforska, på samma gång vara öppen för livet och vad det kan bidra med. Holmström har bland annat varit representerad på TV4, där hennes målningar har figurerat hos Malou von Siewers “Malou efter tio”.

 

 

Genom hennes figurativt abstrakta måleri, lager på lager skapas målningar med flera dimensioner. Speglas hennes erfarenheter från det verkliga livet, där eleganta färger, former och ljus är av vikt. Hennes bilder öppnar på ett behagligt sätt upp för betraktarna att söka svaren inom sig själva. Karin målar i akryl och

olja, lager pålager, i sökandet efter sitt unika uttryck. Motiven kretsar ofta kring sinnliga kvinnogestalter, djur och natur. Det är en ständigt pågående process innan målningarna kan stå på egna ben. Under de senaste åren har Karin visat sitt arbete på över 20 olika utställningar och hon gör årliga donationer till Cancerfonden och Världsnaturfonden, som ligger henne mycket varmt om hjärtat. 

 

 

 

RELATED ARTICLES

Lämna en kommentar

Din emailadress kommer inte att publiceras. Nödvändiga fält är markerade med symbolen *

Kommentarer granskas innan de publiceras