Vladimir Volegov - Den moderne mästaren.

Vladimir Volegov - Den moderne mästaren.

Vladimir Volegov - Den moderne mästaren.

Vladimir Volegov har skapat konst sedan han var ett skolbarn som växte upp i staden Khabarovsk, Ryssland på 1960-talet. Han påstår sig ha börjat måla vid tre år gammal, och efter att ha avslutat skolan antogs Volegov på den prestigefyllda "Privoj Rog" konstskolan. Efter en kort stopp i armén togs Volegov in på Lvov Polygraphic Institute, beläget i det nu Ukraina.


Som en kämpande ung konstnär designade Vladimir kassettomslag, filmaffischer och andra typer av kommersiell konst. Från och med 1984 började Volegov att delta i lokala konsttävlingar. Han mötte enorm framgång i dessa tävlingar och med sina affischer vann han många tävlingar. I kölvattnet av denna framgång flyttade Volegov till Moskva, där han hoppades kunna slå sig in med sina kommersiella konstverk.


Detta lönade sig, och Volegov var enormt framgångsrik i den kommersiella konstnärsscenen i Moskva. Flera ansedda förlag sökte honom och beställde verk för albumomslag och filmaffischer.


1990 beslutade Volegov att helt och hållet förbinda sig till verklig konst och lämnade den kommersiella konstvärlden bakom sig för att resa runt i Europa och tjäna sitt liv som gatukonstnär genom att måla porträtt av resenärer. Han målade sin väg genom Spanien, Tyskland och Österrike och ständigt förbättrade de slående tekniker som han använder idag.


Under senare år har han inspirerats av konstnärer som John Singer Sargent och Joaquin Sorolla. Som förstärkte Volegovs stil inom romantisk realism. Hans romantiska stil som gränsar till det sublima har gjort hans tavlor eftertraktade både i Ryssland, Europa och i USA. Volegovs verk finns endast i ett fåtal utvalda gallerier och privata samlingar i världen.

 RELATED ARTICLES

Lämna en kommentar

Din emailadress kommer inte att publiceras. Nödvändiga fält är markerade med symbolen *

Kommentarer granskas innan de publiceras